sjekkliste for fastetiden

«Med hellig faste begynner vi den åndelige kamp som forbereder oss til påskehøytiden», ber vi i messen askeonsdag. Hva er det vi kjemper for – og mot? Det vi kjemper for er det nye liv i Kristus. Det vi kjemper mot er alt som binder oss og hindrer oss i dette; tilbakevendende synder, svakheter, fristelser, som vi ikke kan motstå uten Guds hjelp.

Vi mottar askekorset på pannen med ordene: «husk menneske, du er støv og skal vende tilbake til støv», eller «vend om og tro på Evangeliet». Begge deler en konkret påminnelse om å se grundig på eget liv, ta det opp til revisjon, og benytte oss av det Kirken anbefaler: Bønn, faste, nestekjærlighetsgjerninger. Gå til skrifte.

Skriftemålet er det eneste stedet hvor mennesket erfarer en autentisk frihet, sa kardinal Piaceza en gang, det er den troendes møte med Kristus selv. Dette er den eneste gangen troende kan erfare Guds ubetingede kjærlighet og få sine synder utslettet. Er det lenge siden sist, er det der du kan begynne. At det er lenge siden, at det er vanskelig, men at du ønsker å begynne på ny.

Som det også heter i liturgien: «La oss bruke fastetiden rett. Tilgi våre synder og gi oss nytt liv -.»

Vi må planlegge fasten nå, ikke på aske-onsdag. Her følger to konkrete forslag til hvordan vi kan gjøre mer ut av fastetiden.

Her en hendig sjekkliste for fastetiden:

D0o4qcQV4AATQxf.png-large

Og for de som trenger en daglig påminnelse, er det mulig å laste ned en app til mobiltelefonen – Magnificat’s Lenten Companion App. Les om den her.

Og her en oversikt over katolske apper – flere med stoff for fastetiden.

 

Én tanke på “sjekkliste for fastetiden

  1. Tilbaketråkk: faste er urmenneskelig | AVE CRUX SPES UNICA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s