It’s Jesus’ Church – I want to return

It’s Jesus’ Church – I want to return – disse ordene stammer fra James Grein. Grein er et av Theodor McCarricks ofre som McCarrick forgrep seg på fra Grein var 11 år gammel. Overgrepene skal også ha skjedd under skriftemål. Ordene falt i en uttalelse fra Grein etter at det ble kjent at tidligere kardinal Theodor McCarrick 15. februar var blitt laisert, det vil si fradømt «kappe og krage». Det betyr at McCarrick er fratatt sin prestelige og biskopelige status og ikke lenger kan virke som prest eller biskop.

Det er en svært streng straff, men så er det da også svært alvorlige forhold det er snakk om. Vatikanet legger til grunn at vitnemålene om at McCarrick har misbrukt skriftemålet til å forgripe seg seksuelt er sanne, og at han – gjennom en årrekke – har forgrepet seg på mindreårige og voksne, og for å ha misbrukt sin maktposisjon.

For ofre, som Grein, er det en lettelse og bli trodd. Noe som kommer tydelig frem i denne lenken, som gjengir Greins uttalelse – (scroll ned!)

Det var ventet at Vatikanet ville konkludere i Mccarrick-saken før «toppmøtet» 21.-24. februar som skal ta opp overgrepssakene i Kirken. Men det er bare første trinn, sier Philip Lawler, fortsatt er det mange ubesvarte spørsmål som krever svar: Hvordan kunne McCarrick stige i gradene når så mange visste om disse overgrepene som strekker seg maneg tiår tilbake i tid? Hvem har holdt det skjult? Og hvem har tjent på det?

Grein på sin side avslutter sin uttalelse slik:

Again, it is Jesus’ Church – I want to return. Stand Up For Jesus and walk with me. 
James Grein
Jesus is my savior

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s