påske i byen

«Høydepunktet for all vår liturgi er Den stille uke, da Kirken på en særlig måte identifiserer seg med Kristus i hans lidelse, kors og seier. Slik fylles vi av Kirkens åndedrag og lærer å finne vår egen stemme i dens store kor.»  Sitatet er fra fr. Ellert Dahls bok «Det levende treet – vår trosarv gjennom tidene», som lanseres 29. april. Den er verdt å få med seg! Les mer her.

Men det var påske i byen som var overskriften. Og det, kun for å minne om feiringen av høytiden her hvor vi er; på Katarinahjemmet og i St. Dominikus kirke. Liturgien er spesielt rik i den stille uke, og vi feirer alle de store gudstjenestene sammen med brødrene i St. Dominikus. Begynner i kveld med vesper til Palmesøndag. I morgen, palmesøndag med prosesjon og lidelseshistorien sunget under høymessen. Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften har vi Tenebrae i St. Dominikus kl. 09.00 – Tenebrae består av lesningsofficiet med Jeremias klagesanger, og laudes. Foruten de store gudstjenestene skjærtorsdag, langfredag og påskenatt. Her er tidene.

«Påsken – årets liturgiske sentrum» av medsøster Karin Gullerud Johansen (1935-1978), er fortsatt aktuell for dem som ønsker en videre innføring i liturgien.

Velsignet høytid!

 

 

 

2 tanker på “påske i byen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s