konverteringsterapi

Norsk Katolsk Bisperåd har kommet med en høringsuttalelse til lovforslaget om konverteringsterapi hvor de blant annet påpeker lovforslagets forvirrende og til dels motstridende språkbruk.

De anerkjenner den gode intensjon som de mener å se bak forslaget, men påpeker det uklare i begrepsbruken; forståelsen av konverteringsterapi er for diffus til å begrunne et lovforslag, videre at man blander sammen sekseull legning og kjønnsidentitet: «begrepene er kategorisk ulike og krever ulik medisinsk, pastoral og juridisk tilnærming.»

De påpeker også manglende avgrensning av hva som menes med ordet «behandlingslignende». Både departementets høringsnotat og biskopenes høringssvar viser til den tyske loven om konverteringsterapi fra i 2020. Her forstås «behandling» utelukkende klinisk, og innbefatter «påvirkning som for eksempel elektriske støt, bruk av medisiner og homøopatiske stoffer». Sjelesorg er dermed ikke omfattet av den tyske loven. Men det norske lovforslaget skjelner ikke og truer dermed med å ramme helt vanlig kristen tro og praksis.

Avisen Dagen dekker denne saken med et godt sammendrag av høringsuttalelsen, skrevet av Eirk Steenhoff, og et oppslag i dagens avis.

Hele høringsuttalelsen kan leses på biskop Erik Vardens nettsted.

Og her er alle høringssvarene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s