åpent pol og stengte kirker

Det nytter å protestere. Ja, kanskje ikke mot lockdown foran Stortinget akkurat. Det hører vi ikke noe om. Selv hører jeg om det fra studentene som bor hos oss her på Katarinahjemmet. Men noen protester høres åpenbart bedre enn andre. Protesten mot stengning av Vinmonopolet var effektiv. Det var bare å line opp i polkø i nærmeste pol utenfor Nordre Follo og tilliggende kommuner, så ble det åpnet igjen! Tenk om vi kunne gjøre det samme med kirkene!

Her har vi, på Katarinahjemmet, feiret utendørs messe hver søndag siden advent – uten værforbehold. 60-80 mennesker i alle aldre har innfunnet seg for å delta i feiringen av Herrens oppstandelse. Minimum en meter mellom kohortene. Men sist søndag og førstkommende har vi pliktskyldigst avlyst. På grunn av den engelske mutasjonen – (føler engelskmenn seg like krenket som kineserne, tro?) – mens vi avventer myndighetenes forbud & anbefalinger i fortsettelsen.

Nå er det ikke så lett for oss å bruke hensynet til alkoholmisbrukere som begrunnelse, det er så. Mange av de som kommer er barnefamilier som finner seg godt til rette utendørs og som lovpriser den elendige akustikken. Det gir ikke ikke på langt nær samme effekt å skrike utendørs som i en kirke med god akustikk, og ungene følger faktisk med.

Men altså, nå vet vi det: Sivil ulydighet virker. Kirkegjengere er rett og slett altfor lovlydige. De burde stilt opp utenfor kirkene – (og bibliotekene, og idrettsarenaene). Krevd sin rett. Men så tjener ikke staten ett øre på oss heller. Kollekten går til kirkene. Og det er vel ikke til å unnslå at det er få statseide bedrifter som går med like godt overskudd som Vinmonopolet.

5 tanker på “åpent pol og stengte kirker

  1. Hei Sr. Anne Bente Veldig fint skrevet 🙂  Ja, tenk om vi hadde alle reist til nærmest kirke…..men sånn tror jeg mange har gjort.  Vi kom til dere for å unngå «online» messe.   Ha en fortsatt fin kveld Edwin Edwin Sammut Mob. +47 941 34 360

      • Nei, dette var en Filippinsk messe, og angår (nok) ikke alle. Om messen angår oss alle, uansett nasjonal gruppe, språk og land. Festen og denne messen, er nærmest, å sammenligne med Olsokmesse og viktigheten av kristningen i Norge og på Filippinene. Med vår Hellige Olav og deres Sto Niño. En messe som vill startet feiringen av 500 år jubileum for kristningen av Filippinene. Men den ble bedt stoppet, avbrutt, etter ordets liturgi, homilie, og prosesjon (en danser). Takk for ord og aksepterer min kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s