fanget av kjærlighet

Katarina av Sienas Gud er en Gud som er «fanget av kjærligheten» til sin skapning. Tenk det! En Gud som ikke kan la være å elske det han har skapt, for det var «såre godt» som det sto i de gamle bibeloversettelsene (1 Mos 1,31). Han som er, kan ikke la være!

«Ære være Faderen og deg», står som tittel på bildet. Katarina hadde et fortrolig forhold til Gud; ja, til hver av personene i Treenigheten, som hun henvendte seg til alt ettersom.

I dagens lesning som er hentet fra Dialogen, et av den kristne mystikks mesterverk, og som består av samtaler Katarina hadde med Vår Herre når hun var i ekstaser, henvender hun seg til Treenigheten: «Å dypeste avgrunn, å evige Treenighet, å guddom, å bunnløse hav: Hvilken større gave kunne du gi meg enn deg selv? Du er den ild som alltid brenner og aldri brenner opp. Du er den ild som fortærer all egenkjærlighet i sjelen. Du er den ild som smelter all is og opplyser sinnet med ditt lys, det lys som fikk meg til å kjenne din sannhet. I det speil som kaster gjenskinn av din sannhets lys, kjenner jeg deg som det høyeste gode, som godet over alle goder, det salige gode, det ubegripelige gode, godet uten pris; skjønnhet over all skjønnhet, visdom over all visdom, for du er sannheten selv -« (Fra lesningsofficiet 29. april, Katarinas festdag).

2 tanker på “fanget av kjærlighet

  1. God formiddag !

    Jeg er så glad jeg har oppdaget, Guds mor, jomfru Maria. Hver dag ber jeg om hennes forbønn. Vet ikke hvor mange ganger om dagen jeg ber, hill deg Maria. Nå skal jeg se messe fra st. Olav kl.11. Ønsker deg og dine medsøstre en velsignet dag. Fortsett gjerne å be for meg.

    Mvh Sylvi Holthe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s