utstein

Utstein kloster, i dag, 24. mai

Denne strålende maidagen har vi lagt siste hånd på høstens seminar, «Utstein kloster og lokalbefolkningen i middelalderen.» «Vi» er representanter fra Utstein kloster/MUST (museene i Stavanger), VID – Stavanger, Utstein Pilegrimsgård og Katolsk Forum – St. Svithun menighet.

Denne komiteen som jeg er del av, har som eneste og veldig hyggelige oppgave, å arrangere et årlig seminar på Ustein kloster med tema knyttet til klosterets historie som kloster.

Årets seminar finner sted den 7. september. Innledere er forfatter Olav Nenseter: Augustinerne på Utstein og forholdet til lokalbefolkningen, og professor Else Mundal: Kvinnelege helgenar i folks liv.

Utstein kloster er i seg selv verdt et besøk. Det er Norges eneste bevarte middelalderkloster med røtter langt tilbake i tid. Harald Hårfagre hadde sin kongsgård her, og augustinere bemannet stedet fra 1200-tallet av og frem til reformasjonen.

Har du lyst å oppleve dette vakre stedet og samtidig få med deg mer kunnskap om middelalder og klosterliv – meld deg på!

Klikk her for mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s