jean vanier rip

«Døden vil sikkert være veldig vakker», sa Jean Vanier i et intervju med Catholic Herald i 2002. I dag kom meldingen om at Jean Vanier er død. I 1960 dro han – den unge filosofilæreren fra Canada – til Frankrike uten egentlig å vite hva han ville der annet enn å «følge Jesus og oppdage Evangeliet». Han ble kjent med barn og unge på et hjem for handicappede og bestemte seg for å invitere to av dem til å bo sammen med seg, dele alt: tid, penger, arbeid, hvile, fornøyelser – og seg selv.

«Da oppdaget jeg», sier han videre, «den utrolige smerten mennesker med funksjonshemninger bærer på. Mennesker som bare var satt til side og knust; som ikke ble sett på som mennesker, eller som verdige. Og så så jeg også deres utrolige åpenhet for evangeliske verdier, deres lengsel etter å bli elsket. Og jeg begynte å forstå Evangeliet bedre.» Hele intervjuet kan du lese her.

Jean Vaniers initiativ avfødte l’Arche-bevegelsen som Mariahuset i Oslo og bevegelsen «Tro og lys» også er inspirert av. St. Olav Forlag utga nylig en biografi over ham, og har også utgitt hans betraktninger over Johannes evangeliet. Se forlagets nettsted.

Og her er John Allens refleksjoner ved Jean Vaniers bortgang.

Én tanke på “jean vanier rip

  1. Tilbaketråkk: jean vanier | AVE CRUX SPES UNICA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s