ny omdreining

I dag ble det kjent at erkebiskop Viganò har kommet med enda et brev, hvor han denne gang også anmoder kardinal Ouellet, prefekt for kongregasjonen for biskoper, om å ta bladet fra munnen og si hva han vet om McCarrick-saken: «before I left for Washington, you were the one who told me of Pope Benedict’s sanctions on McCarrick. You have at your complete disposal key documents incriminating McCarrick and many in the curia for their cover-ups. Your Eminence, I urge you to bear witness to the truth.”

Viganò tar også opp sitt eget brudd på taushetsløftet. Han forsvarer det med at hensikten med hemmelighold er å beskytte kirken mot dens fiender, ikke å dekke over urett begått av egne medlemmer: “the the purpose of any secret, including the pontifical secret, is to protect the Church from her enemies, not to cover up and become complicit in crimes committed by some of her members.” Catholic Herald har et sammendrag av Viganòs siste brev.

En annen fremtredende kuriekardinal som nå trekkes inn i McCarrick-saken er kardinal Giovanni Battista Re som allerede i år 2000 skal ha satt seg imot utnevningen av McCarrick til erkebiskop i Washington. Elise Harris i Crux skriver mer om dette her. Mens John Allen diskuterer hvorfor de amerikanske biskopene fikk avslag fra pave Frans på sin anmodning om en visitas og en undersøkelse av McCarrick-saken fra Vatikanets side. En mulig årsak til avslaget kan være at det i den rådende situasjon er vanskelig for paven å skjelne mellom en pastoral anmodning og en politisk manøver. Men, avslutter John Allen, hvis dette ikke er måten å gå frem på, hva kan da være det?

(Viganò er altså den forhenværende Vatikan-ambassadøren til USA som har anklaget tre paver og deres rådgivere for å dekke over forhenværende kardinal McCarrick, og som i dette nye brevet kritiserer pave Frans for ikke å svare på hans påstander samtidig som han utfordrer Vatikanet til å si hva de vet om skandalen.)

 

 

 

Én tanke på “ny omdreining

  1. Tilbaketråkk: tilsvar til viganò | AVE CRUX SPES UNICA

Det er stengt for kommentarer.