når kjærlighet og vilje krysser hverandre

Hva er vitsen med å helligkåre Mor Teresa, spør Vatikanjournalisten John Allen i «Why sainthood for Mother Teresa matters after all». Selve helligkåringen forandrer ingenting i mor Teresas eget forhold til Gud, og heller ikke trenger hun noen ekstra glorie for å bli kjent. Det er hun allerede. Så hvorfor?

Allen besvarer spørsmålet med å si at helligkåringer sier noe vesentlig om Den katolske kirke: Det er en påminnelse om at mens embeter skifter og er flytende, er helligheten vedvarende. Makt i Den katolske kirke er ikke først og fremst et spørsmål om hvilken rolle man innehar eller hvor høyt man måtte befinne seg i hierarkiet, men hvilket liv man lever.

Virkelig makt oppstår der kjærlighet og vilje krysser hverandre, skriver Allen, og refererer til kardinal Gracias fra Mumbai, India, som hadde mye med Mor Teresa å gjøre. Garcia sier blant annet at det var påfallende hvor trygg hun var på at det hun ønsket skulle skje. Hun var absolutt overbevist om at hun ville nå de resultatene hun mente var riktige. «Når hun så noe hun mente måtte gjøres, gjorde hun det bare», sa han. Og det, ikke fordi hun presset gjennom sin egenvilje, men fordi hun levde med den totale tillit som følger «a holy sense of purpose», en hellig sans for oppgavens formål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s